Za tento příspěvek mě asi mnozí odsoudí, každopádně já prostě asi nemohu mlčet. Dříve jsem se hodně věnovala runové problematice, hypnóze, dokonce dobrovolnicky pracovala pro Daniela. Postupem času jsem si uvědomila, že moje cesta však vede jinudy, necítila jsem se na ní dobře a naše cesty se postupně rozešly. Daniela Landy si velmi vážím, je to velmi vzácný, empatický a inteligentní člověk, kterého mám moc ráda a toto rozhodně nepíšu jako nějaký útok proti němu.

Chápu Daniela názor, že chce lidi spojovat a ne skrze náboženství rozdělovat a proto křesťanská spiritualita OLT nebyla pro něj ta správná cesta, jak k lidem promlouvat. Podle něj je tou správnou cestou fantasy hra Zlatý drak, kterou už několik let rozehrává. Všichni dnes mají rádi RPG hry a fantasy, a skrze tyto symboly lze k lidem promlouvat a kultivovat jejich duše. Já mám však z poslední doby pocit, že ta hra přerostla spíše v novodobé pohanství a v aplikovanou runovou magii. Daniel mi to kdysi vysvětloval, že runa je pro něj jen symbol, šuplíček do nevědomí k určitým skrytým potenciálům, je to příjemný systém symbolů, příhodný pro práci v Dračím snění. V hypnóze se tomu říká posthypnotická sugesce. Já z toho však neměla moc dobrý pocit a proto jsem se s touto aktivitou vnitřně rozešla a na dračí snění přestala docházet. Bohužel po určité době, kdy jsem se rozešla s touto hrou, jsem měla velmi intenzivní problémy, které byly horší než nejhorší noční můra, a vyústily až v nutnost absolvovat exorcismus!, který mě těchto problémů zbavil. Tím se moje obavy potvrdily.

Proto chci sdílet velmi bolestnou zkušenost a to je, že runová magie má na svém pozadí démony a je jedno, jestli na duchovní svět věříte nebo ne, skrze runy si k Vám najdou cestu sami a spoutají Vás. Zacházejte s runami opatrně, nejlépe se jim vyhýbejte, nelze totiž oddělit jejich tisícileté magické schopnosti a vydávat je za pouhé obrázky, ony totiž působí vždy celkově, ať si to připouštíte nebo ne. Neexistuje černá a bílá magie, je jen jedna magie, na jejímž pozadí jsou duchovní bytosti, které nás chtějí ovládat. Magie je velmi nebezpečná věc a lidé, bohužel dnes velmi neznalí teologie, si to ani trochu neuvědomují. Ne, nejsem náboženský fanatik. Je to moje zkušenost, která mě postihla zcela nepřipravenou v době, kdy jsem byla ateista, a to, co se mi stalo, mi vysvětlily až později náboženské knihy a zpovědi mnohých stejně "postižených lidí", kteří si prošli spoutáním démony skrze práci s esoterikou.

Dana mám i nadále moc ráda, fandím mu v tom, že chce pozvednout lidi, aby znovu byli v jednotě a s hrdě napřímenou hlavou, avšak tato forma mě velice znepokojuje a proto Vás chci varovat. To, co mě přimělo moji zkušenost sdílet, byl dnešní poslech jeho nové desky, která je v prodeji od včerejšího Velekoncertu. Je to jako jít na pohanský obřad a toho já se už nechci zúčastnit. Ráda si poslechnu většinu starších písniček a z alba i těch neutrálních, jako je třeba Šmouha, ráda Dana podpořím v bohulibých aktivitách jako je podpora sportu, finanční sbírky a podobně. Avšak co se týče runové magie, s ní už nikdy nechci mít nic společného.

(Pokud se budete chtít na něco detailněji vyptat, nebráním se soukromé korespondenci v korektní rovině.)